Over ons

Ons verhaal

Milou en Eva, kortom 'me'. Onze prachtige dochters, die beiden moesten strijden tegen de ziekte anorexia. Een vreselijke eetstoornis die hun leven tijdelijk verwoestte en ons leven totaal op zijn kop zette. Het goede nieuws is dat zij inmiddels hun pad naar herstel goed gevonden hebben. Maar dat ging niet vanzelf.

meRecovery inloophuis is ontstaan omdat wij op meerdere momenten in het ziekteproces van onze dochters te maken kregen met wachtlijsten en periodes zonder enige hulp of ondersteuning.

We hadden allen in die periodes praktische hulp én mentale steun goed kunnen gebruiken. Zowel onze dochters, als wijzelf, als gezin. Bijvoorbeeld door kennis op te doen over hoe een eetstoornis werkt of dat ene gebaar of gesprek waardoor je weer even vooruit kunt.

Als ervaringsdeskundigen kunnen wij vertellen dat herstel mogelijk is. Wij weten ook dat er in alle fasen van dit herstelproces altijd een moment is waarbij je extra ondersteuning kan gebruiken. Daar leveren wij graag een bijdrage aan.

IMG_5741

Kom jij ook ondersteunen, de weg wijzen of een handje helpen?

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers!

Wil jij je ervaring met een eetstoornis inzetten om anderen te helpen? Of ben je op zoek naar een inspirerende plek waar je je skills, kennis en tijd kunt inzetten voor het goede doel? Dan zijn we op zoek naar jou.

Lees de uitgebreide informatie over al onze vrijwilligersrollen hier.

We lopen met je mee, op jouw weg naar herstel

Een plek voor ondersteuning, begrip en informatie

Geïnspireerd door andere inloophuizen in het land creëren wij ook in regio Utrecht een plek waar mensen met een eetstoornis, maar ook hun ouders en andere naasten, terecht kunnen. Op deze plek vind je informatie, tips van iemand die het zelf heeft meegemaakt, of gewoon een luisterend oor bij een kopje thee.

Onze missie: "meRecovery staat mensen met een eetstoornis – én hun naasten – bij op hun weg naar herstel, in iedere fase van het proces."

Door onze eigen ervaringen bieden we vooral erkenning en begrip, en een plek waar je niet alleen bent met je eetstoornis (of die van je dierbare). We zien de mens achter de eetstoornis en moedigen aan om met zelfvertrouwen het leven aan te gaan. Door middel van gesprekken met ervaringsdeskundigen en een aanbod van ontspannende en kunstzinnige activiteiten bouwen we mee aan een positief zelfbeeld en vertrouwen in de toekomst. Daarnaast wijzen we de weg in het zorgaanbod zodat de juiste hulp sneller wordt gevonden.

Ervaringsdeskundig en betrokken

meRecovery is opgericht vanuit onze betrokkenheid met alle jongeren die met een eetstoornis worstelen en met hun families, vrienden en anderen die dicht bij hen staan.
Bij meRecovery werken we met ervaringsdeskundigen, ervaringsdeskundige ouders en vrijwilligers.

Wij bieden géén zorg en dus ook geen behandeling. We zijn daarmee niet concurrerend met zorginstanties zoals een eetstoorniskliniek, diëtiste of psycholoog, maar ons doel is om juist aanvullend te zijn. Wel wijzen wij de weg naar (professionele) hulpverlening, waarmee wij in contact staan, en ook kunnen wij zorgverleners en welzijnswerkers in de omgeving informeren over eetstoornissen.

dushawn-jovic-5DLRReNddWw-unsplash

De kracht van kunst

Bij meRecovery zetten we kunst in als helende en inspirerende kracht. Tijdens de inloopdagen bieden we kunstzinnige workshops aan uit alle kunstdisciplines, zoals beeldende kunst, schrijven, muziek en zingen, theater en dans.

Op basis van onze jarenlange ervaring in de kunstsector zijn we overtuigd van de kracht van kunst bij het ontwikkelen van zelfkennis en zelfvertrouwen. Het maken en ervaren van kunst en cultuur draagt bij aan het welzijn en de mentale veerkracht, zo ook van jongeren.

Wie kunst maakt, leert durven te experimenteren, spelen, samenwerken. Wie kunst maakt, leert zichzelf beter kennen, leert keuzes maken, falen en opnieuw proberen. Kunst laat je emotionele thema’s aanpakken. Het vooropstellen van de kunst op een niet-therapeutische wijze, maakt de inzet van kunst en cultuur juist zo doeltreffend. “Het is geen therapie, maar het werkt wel zo.”

 

 Stichting

Stichting meRecovery is opgericht in juni 2023 onder de naam ME recovery en is gevestigd in Zeist. De stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder KvK nr 90435737, met RSIN nummer 865314020.

Bestuur

De bestuursleden zijn onbezoldigd.

Henriette Davelaar, ervaringsdeskundige ouder (voorzitter)

Jessica Holtzer-Hinrichs, ervaringsdeskundige ouder (secretaris)

Nicole Blom (algemeen lid)

Martijn Swinkels (penningmeester)

Ter ondersteuning en advies aan het bestuur:

Chantal Dijkstra-Bijvank (ervaringsdeskundige)

Raad van Advies

Annemarie van Elburg, jeugdpsychiater, auteur en hoogleraar eetstoornissen Universiteit Utrecht

ANBI

meRecovery staat sinds 23 november 2023 geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Contactgevens

info@me-recovery.nl
www.me-recovery.nl
06-29426783

carolina-garcia-tavizon-Ay7Nkvc49ag-unsplash

Vrijwilligers gezocht!

meRecovery is op zoek naar ervaringsdeskundige steunpilaren en wegwijzers, naar blijmakers en naar helpende handen...

Meer weten? Klik op onderstaande knop voor meer informatie over hoe jij ons kan komen versterken!